LED Kweeklampen voor het kweken van medicinale wiet.

Een led-kweek lamp bestaat uit een groep van leds (afkorting led = Light Emitterende Diode). De karakteristieken van leds in de kweeklamp bepalen samen met de stralingshoek, lichtstroom, lichtsterkte en kleurweergave. Led kweeklampen zijn erg duurzaam en hebben doorgaans een levensduur tot wel 50.000 branduren, afhankelijk van het merk, waarbij de licht-terugval in de lichtopbrengst over de gehele levensduur minder dan 30% is. Een Led kweeklamp wordt nauwelijks warm en is tril en schokbestendig en hebben niet te kampen met piekstroom tijdens in- en uitschakelen. Led kweeklampen zijn daarnaast ook erg energiezuinig.

Is een led kweeklamp geschikt om medicinale wiet te kweken?
Zeker heden te dagen is de technologie op het gebied van LED zodanig goed ontwikkeld dat deze hele goede resultaten kunnen behalen.
Wel is het noodzakelijk dat er gedegen onderzoek wordt gedaan naar de kwaliteit van de gebruikte diodes en de bedrijven achter de LED lampen.
Vooral bij LED geldt goedkoop=duurkoop.

Wat zijn de voordelen van het gebruiken van een led kweeklamp?
Duurzaam, geen warmte-ontwikkeling, waterbestendig, brandveilig en stroomkosten besparing.

Wat zijn de nadelen van led kweeklamp?
Zijn erg duur in aanschaf.

Gebruikt een led kweeklamp ook een transformator?
Nee, bij het gebruik van een led kweeklamp kun je de stekker direct aansluiten op het stroomnetwerk.

Zijn er verschillende soorten led kweeklampen?
Ja, er zijn led-lampen voor de groei (blauwe leds) en voor de bloei (rode leds).
Tegenwoordig zijn de meeste led kweeklampen voorzien van alle spectra die de plant nodig heeft. (zowel voor de groei- als bloei-fase).
Op deze manier kun je zelf bepalen welk spectrum licht je je planten wilt geven. Binnen al deze varianten van led kweeklampen zijn ook weer veel verschillen. Waaronder in kwaliteit. Informeer je hier goed over voordat er tot aankoop over wordt gegaan.

Watch Dragon ball super