Het kweken en het in bezit hebben van (medicinale) wiet is over het algemeen verboden.
Het is dan ook niet onze doelstelling om mensen aan te zetten tot het overtreden van de wet.
Er zijn echter meerdere redenen en situaties te bedenken waarin men graag zélf controle heeft over wat hij/zij tot zich neemt.Dit geldt nóg meer wanneer men het medicinaal toepast. Een medicinaal gebruiker wilt niet naar een coffeeshop waar geen kwaliteit-checks zijn en waar er niet op pesticiden etc. getest wordt. Het zelf kweken van medicinale wiet, ligt dan veel meer voor de hand.

Deze A-Z is bedoeld om informatie te delen met mensen die thuis in de tuin, op het balkon of in een gecontroleerde omgeving, hun eigen medicinale cannabis willen kweken. Alle onderwerpen op deze website zijn zo simpel en duidelijk mogelijk geprobeerd te beschrijven. Op deze manier heeft ieder (aspirant) kweker een ruime basiskennis over de plant, de diverse toepassingen van medicinale cannabis en het zelf kweken van medicinale cannabis.  Gebruik onze website en onze A-Z als referentie voor al je info omtrent medicinale wiet.

Hoeveel wietplanten mag je kweken ?
Volgens de wet mag je eigenlijk helemaal geen medicinale wiet kweken. Laten we dit voorop stellen. 
Wel is het zo dat als er niet meer dan 5 planten  worden aangetroffen op bijv. je balkon,  je zonder veroordeling afstand van kunt/moet doen van de planten. Ook mogen er geen hulpmiddelen als kweeklampen etc. gebruikt worden, dit is namelijk volgens de wet strafbaar. Echter is uit jurisprudentie ook gebleken dat het vaak voorkomt dat wanneer het duidelijk is dat er voor eigen (medicinaal) gebruik gekweekt wordt in bijv. een kleine gecontroleerde omgeving, met de benodigde hulpmiddelen, veilig en verantwoord aangesloten, er vaker een berisping volgt dan een veroordeling. Uiteraard kunnen hieraan geen rechten verleend worden en is iedere zaak op een zichzelf staande zaak in een op zichzelf staande situatie. 

Welke plant levert wiet op ?
Enkel de cannabisplant van het vrouwelijke geslacht is in staat cannabis te produceren.
De mannelijke wietplant heeft een andere functie. De mannelijke wietplant levert alleen stuifmeel waarmee hij de vrouwelijke wietplant zal (bestuiven) bevruchten, waardoor de vrouwelijke plant zaden zal gaan aanmaken (voortplanting).

Wat zijn de basisbehoeften van een wietplant?
Een wietplant heeft in beginsel net als andere planten in de natuur; licht, zuurstof, voedingsbodem (aarde) en water nodig.

Hoe komen de wiet toppen aan een wietplant?
De toppen zijn de bloemen van de cannabis plant. Die verkrijg je alleen na een groeiperiode* met aaneensluitend een bloeiperiode* van 8 à 9 weken (afhankelijk van de gekozen genetica) .

Wat is de opbrengst van een wietplant?
Dat is afhankelijk van de gebruikte kweektechniek, de genetica, voeding, ruimte, verlichting enz.
Er kan hierom dus nooit een exacte hoeveelheid qua opbrengst van een wietplant bepaald worden.

Hoe kan je medicinale wiet (mediwiet) consumeren?
De meeste mensen die recreatief wiet gebruiken, roken het. Echter voor mensen die niet roken, of liever geen medicinale wiet willen roken, zijn er andere mogelijkheden, in de vorm van bijv. het gebruik van een vaporizer, het maken van thee, het oraal nuttigen d.m.v. wiet-olie, of het vervaardigen in eetbare producten. Hierover kun je hier meer lezen.

* Groeiperiode: een periode waarin de planten bijv. 18uur licht per dag krijgen en 6 uur aaneengesloten in het donker staan.

* Bloeiperiode: een periode waarin de planten 12 uur licht per dag krijgen en 12 uur aaneengesloten in het donker staan.

Watch Dragon ball super