Om het rendement te verhogen of sommige problemen die voorkomen bij een kweek op aarde (gewicht, ziekten en mindere opbrengst) te vermijden, is kweken op hydrocultuur de enige oplossing. De hydro methode maakt zelfs veel grotere, snellere en zuiverder wiet opbrengsten mogelijk. Hydrocultuur maakt het mogelijk om het rendement te verhogen, omdat je de toegevoegde voedingsstoffen en de zuurstof bij de wortels beter kunt beheersen. In vergelijking tot kweken op aarde, waarbij de wiet plant de voedingsstoffen moet zoeken door een groot wortelstelsel te ontwikkelen, zijn in de hydrocultuur de meststoffen onmiddellijk beschikbaar in de meeste zuivere vorm. De wiet plant kan daardoor haar energie gebruiken om te groeien in plaats van de energie voor de ontwikkeling van wortels. Hydrocultuur is technischer dan kweken op aarde. In Hydrocultuur kunnen er verschillende substraten gebruikt worden. De meeste gebruikte zijn: steenwol, perliet, geëxpandeerde kleikorrels, vermiculiet en kokosvezels.

Welke substraat is het meest gebruikt in Hydrocultuur?
Steenwol wordt het meest door professionele kwekers omdat het goedkoop, licht en houdt lucht en water goed .

Wat zijn de voordelen van de hydrocultuur?
Hoge rendementen, snelle groei, schoon en eenvoudig gebruik van sommige systemen.

Wat zijn de nadelen van de hydrocultuur?
Een ingewikkelde technische kweekproces (voor beginners), hoge aankoopkosten van de installatie en kosten van de meetapparaturen.

Welke verschillende vormen bestaan uit steenwol?
Stekpluggen, kleine vierkante blokjes.
Groeiblokken, waar bovenin een gat zit, waar de stekplug in past.
Steenwolmat, waar de blokken bovenop worden gezet om de wiet plant voldoende ruimte te geven om een groot wortelstelsel te ontwikkelen.

TIPS:

• Voor elke nieuwe kweek kun je beter nieuwe steenwolmatten kopen.

• Gebruik nooit isolatie-steenwol.

• Je zal meer water ( 10% meer) aan de wiet plant moeten geven dan de plant gebruikt omdat we telkens als we water geven op deze manier niet alleen de planten voeden , maar ook de matten schoonspoelen.

Watch Dragon ball super