“Meten is weten!” wordt er vaak gezegd… Wietplanten hebben een ideale klimaatbeheersing en voeding nodig. We proberen de natuur zo goed mogelijk na te bootsen. Je zult alles zelf heel precies moeten doseren, regelen en controleren en daarom zijn er meetapparaturen die daarbij een handje mee helpen. Meetapparaturen zijn onmisbaar.

PH-meter: (Potentia Hydrogenii) Is een precisie-instrument en meet de zuurgraad van een oplossing van voeding nauwkeurig .

EC-meter:(Electro Conductivity oftewel Electrische Geleidbaarheid) Meet de electrische weerstand van water die je die van kraan aftapt

Thermostaat: Is een apparaat waarmee de afzuiger electrisch in en uit geschakeld kan worden door middel van temperatuur bv. als de kweekruimte te koud of te warm is dient hij de temperatuur te regelen.

Hygrostaat: Is een apparaat waarmee de afzuiger, ontvochtiger of bevochtiger kan inschakelen als het vochtig is en uitschakelen als het te droog is in de kweekruimte.
Het dient om de vochtigsheidgraad te regelen.

Thermometer: Meet en controleert de temperatuur in de kweekruimte een standaard-uitrusting in elke kweekruimte.

Hygrometer: De luchtvochtigheidsgraad (relatieve) wordt gemeten in kweekruimte.

Wat is de ideale PH-waarde?
Algemeen is dat PH-waarde van het voedingswater tussen 5,5 en 6,2 dient te liggen.

Wat is de ideale EC-waarde?
Is moeilijk omdat van veel verschillende zaken afhangt zoals de wietplant, de levensfase van de wietplant, de kweker, voeding, verlichting en water van de regio en enz.
Voor jonge wietplantjes is dat een EC tussen 1,2 en 1,5 mS en voor volwassen wietplantjes mag het oplopen tot 3,0 mS.

Wat is de ideale temperatuur?
Wietplanten ontwikkelen het best tussen 20 °C en 25 °C maar in de praktijk mag het wel oplopen tot max. 32 °C. Boven 25 °C versnelt het metabolisme waardoor de wietplant meer water, meststof en CO² verbruikt.

Wat is de ideale luchtvochtigheid?
De luchtvochtigheidsgraad moet tussen 40% en 70% liggen.

TIPS:

•Laat de PH en EC meters niet in (vochtige) kweekruimtes liggen en spoel ze na gebruik en laat ze niet vallen en vervang regelmatig de batterijen en goede PH-meters kun je bijvullen in growshops.

•PH en EC meters moeten regelmatig geijkt worden.

•Schaf temperatuur en luchtvochtigheid meters in elektronische omdat ze preciezer en praktischer in gebruik zijn en je hebt sommige modellen die hebben zowel temperatuur en luchtvochtigheid in een meter hebben samengevoegd en hebben geheugen voor minimum en maximum waarde.

•Hang de temperatuur/luchtvochtigheid meter tussen de wietplanten zodat je beter de wietplanten kan controleren omtrent de temperatuur en luchtvochtigheid.

Watch Dragon ball super