Vaporizer

Het gebruik van een vaporizer is een zeer effectieve manier die ervoor zorgt dat je veel actieve cannabinoiden inhaleert, zonder de schadelijke elementen die je normaalgesproken binnen zou krijgen bij het roken (verbranden) van de cannabis.

Een vaporizer verwarmd de cannabis tot een temperatuur net onder het verbrandingspunt, welke een damp genereert met de actieve bestandsdelen (cannabinoiden) die je vervolgens inademt.

Wanneer je cannabis rookt, bevat 88% van de rook non-cannabinoide elementen, welke geen enkele positieve bijdrage leveren en mogelijk zelfs een gevaar voor je gezondheid zijn. Wanneer je een vaporizer gebruikt, bevat de gegenereerde damp ongeveer 95% cannabinoiden, de werkzame bestandsdelen. Studies hebben uitgewezen dat vaporizers tot wel 46% van de beschikbare THC kan omzetten in damp, in tegenstelling tot 25% THC wanneer je bijv. een joint zou roken.

Een vaporizer is niet alleen gezonder, maar ook een stuk discreter en public. Het ontbreken van geur en het feit dat er nagenoeg geen rook wordt geproduceerd, zorgen voor uitstekende discretie. Vapen is ook efficienter qua kosten, doordat je minder medicinale cannabis verbruikt (tot wel 30-50%) om het gewenste effect te bereiken. Daarnaast is de werking aanzienlijk sneller wanneer een vaporizer wordt gebruikt (30-60 seconden).

De ideale vape temperatuur hangt af van je persoonlijke voorkeur en het soort vaporizer dat je gebruikt. Verschillende effecten worden bereikt door op verschillende temperaturen te vapen. Het is ook van de temperatuur afhankelijk welke cannabinoiden verdampt worden. Om een indicatie te geven, een temperatuur van 185º is een ideale temperatuur om de psycho-actieve bestandsdelen te verdampen. Temperaturen onder de 190º geven een meer cereberale high, terwijl temperaturen boven de 190º doorgaans een meer body-stoned effect geeft.

ideale-temperaturen-vaporizer
Δ9-Tetrahydrocannabinol (THC)
Kookpunt: 157°C / 314.6°F
Eigenschappen: Euforisch, Pijnstillend, Ontstekingsremmend, Antioxidant, tegen misselijkheid en overgeven
Cannabidiol (CBD)
Kookpunt: 160-180°C / 320-356°F
Eigenschappen: Angstremmend, Pijnstillend, Antipsychotisch, Ontstekingsremmend, Antioxidant, Tegen Spierspasmen
Cannabinol (CBN)
Kookpunt: 185°C / 365°F
Eigenschappen: Stress-verminderend, Tegen Spanning, Verdovend, Antibiotisch
Cannabichromene (CBC)
Kookpunt: 220°C / 428° F
Eigenschappen: Ontstekingsremmend, Antibiotisch, Antischimmel
Δ8- Tetrahydrocannabinol (Δ8-THC)
Kookpunt: 175 – 178°C / 347 – 352.4°F
Eigenschappen: Vergelijkbaar met Δ9 – THC, minder psycho-actief, Tegen Misselijkheid
Tetrahydrocannabivarin (THCV)
Kookpunt: <220°C / <428°F
Eigenschappen: Pijnstillend, Euforisch
Vaping through convection heat

Passes heated air over the dried herbs, vaporing the material evenly. With convection vapes you also get a more accurate temperature control, however they are usually the more pricey kind of vape.

Vaping through radiation heat

Uses radiant energy produced by electricity or a light source to provide heat. The herb absorbs the energy, increasing its temperature until it vaporizes.

Vaping through conduction heat

Uses an electrically heated surface and direct contact to the herb to vaporize it. With vaporizers that use the conduction method you get an uneven burn, however, you get a fast warm up time.

Eetbare medicinale cannabis

Om het optimale effect uit eetbare producten te halen, is enige kennis over het decarboxyleren van belang. Het klinkt veel ingewikkelder dan het is.

Wietplanten bevatten grote hoeveelheden THCA (Tetrahydrocannabinolic Acid). Het is de biologische voorloper van de bekende en psychoactieve stof THC. Door te decarboxyleren verandert THCA in potente THC.

Decarboxyleren refereert naar de chemische reactie welke zorgt voor het verwijderen van een carbon atoom uit een “carbon chain”, waardoor carbon dioxide (CO2) vrijkomt.
Dit proces zet THCA om in THC, het bestandsdeel met veel medische en psychoactieve effecten.

Wanneer je bijv. een joint rookt of een vaporizer gebruikt, gebeurt het decarboxyleer-proces vanzelf.
Wanneer je medicinale cannabis in eetbare producten zou willen verwerken, moet er rekening gehouden worden dat de cannabis eerst ge-decarboxyleerd wordt. Dit kan bijv. door middel van het bakken van de cannabis, of door het bijv. te koken.

eetbare-medicinale-cannabis-producten

Watch Dragon ball super