De kweekruimte voor het kweken van uw eigen medicinale cannabis.

Wietplanten kunnen bijna in elke ruimte gekweekt worden. De plaats waar je je binnenteelt wilt gaan inrichten, is natuurlijk afhankelijk van de beschikbare ruimte en het aantal wietplanten dat je wilt gaan kweken. Er zijn factoren die invloed uitoefenen op de inrichting van de kweekruimte zoals locatie van de ruimte (zolder, kelder, grote kast of slaapkamer), watervoorziening, lucht aan- en afvoer en elektriciteit.

Zolder: Nadeel: Temperatuurproblemen door extreme weersomstandigheden. (zowel hitte als kou kunnen beiden een probleem vormen). Het schuine dak is doorgaans niet de meest ideale situatie.

Slaapkamer: Ook hier kunnen temperatuurproblemen optreden. Een slaapkamer heeft meestal rechte muren en plafonds waardoor je betere lucht beweging hebt voor alle planten en de ruimte is makkelijker in te richten.

Kelder: Is een heel goede kweekruimte maar kun je wel de afgewerkte lucht afvoeren?
Houd er ook rekening mee dat kelders bovendien erg vochtig kunnen zijn. Goede klimaatbeheersing is hier evengoed van belang als in andere ruimtes.
Kweektent/kast: Een kweektent (of kast) is specifiek ontwikkeld voor het kweken van bloemen/planten/gewassen. Tegenwoordig zijn er vele verschillende afmetingen te verkrijgen en is er voor bijna elke ruimte wel een geschikte kweektent te vinden.

LET OP: Een goede start maak je alleen in een schone ruimte, dus dient de gehele kweekruimte ontsmet te worden alvorens we beginnen met onze kweek. 

Welke ruimte is ideaal om je eigen medicinale wiet te kweken?
Dit is afhankelijk van uw omstandigheden. Een slaapkamer is prima geschikt om bijv. een tent in te plaatsen.
Elke situatie is anders, maar doorgaans is het het meest ideaal als er een ruimte specifiek voor wordt vrijgemaakt.
Logeerkamers of extra slaapkamers zijn daarom doorgaans het meest geschikt.

Kan je zelf een kweekkast bouwen?
Dit kan zeker. Vroeger toen de kweektenten nog niet zo populair waren als nu, bouwden veel mensen een eigen kweekkastje, of kochten zij er een bij een Urban Gardening Center. Heden ten dagen loont het niet de moeite meer om zelf een kastje te bouwen daar de kweektenten tegenwoordig zo’n grote ontwikkeling hebben doorgaan, in zowel prijs, als ook kwaliteit, als ook de diverse afmetingen die beschikbaar zijn, dat dit al snel de beste keus is.

Waarom moet een ruimte licht-dicht zijn?
Tijdens de donkere periode (de nachtperiode voor de planten) mag er geen licht van buiten af in de ruimte binnen komen omdat dit het bloei proces verstoort en de planten hiervan gestrest kunnen raken.

Waar moet de ruimte aan voldoen om wiet te kunnen kweken?
Goede afmetingen en indeling.
Elektrische installatie moet veilig en beschermd zijn (met aarde).
Een watervoorziening dichtbij vergemakkelijkt het werk.
Zorg ervoor dat de luchttoevoer en afvoer goed zijn.
De ruimte moet schoon en ontsmet zijn.

Watch Dragon ball super