Goed en veilig geregelde electra is onmisbaar bij het kweken van uw eigen medicinale cannabis.

Indien U zelf geen kennis heeft van elektriciteit kun je dit ten aller tijden beter laten aanleggen door een professional. De elektrische installatie moet aan verschillende normen voldoen. Dé regel bij elektriciteit is altijd: SAFETY FIRST.

Het meeste verbruik van elektriciteit moet worden toegeschreven aan de verlichting van onze planten. Gebruik altijd elektriciteitsdraden die geschikt zijn voor het vermogen van de lampen. Voor lampen van 400 en 600W moeten kabels met een doorsnede van 1,5 mm gebruikt worden. In elk huis vindt je een kWh meter welke het stroomverbruik noteert. Evenals een hoofdschakelaar om de elektriciteit in huis in- of uit te schakelen. Ook zijn er doorgaans meerdere elektriciteitsgroepen in huis. Er zijn verschillende methodes om elektriciteitsgroepen te beveiligen, waarvan de aardlekschakelaar de meest bekende en meest voorkomende is. Lampen (HPS) die gebruikt worden voor het kweken van medicinale wiet schakel je door middel van een relais. (Een relais dient om grote stromen veilig in-of uit te schakelen.)

Hoeveel lampen kun je op een elektriciteitsgroep aansluiten?
Dit hangt grotendeels af van het vermogen van de lamp. Indien gebruikt wordt gemaakt van 600w HPS lampen, kun je maar 4 lampen aansluiten op een groep.

Een kleine rekensom: P = U x I

Voorbeeld: 16A (stroom) X 220V (spanning) = 3520W (vermogen) gedeeld door 4 lampen van 600W is 3520 : 600 = 5,8
Je kunt geen 5,8 lampen aansluiten dus naar beneden afgerond kunnen er dan maximaal 4 lampen veilig aangesloten worden, omdat er ook rekening gehouden moet worden met buffervermogen voor piekstromen. Dit ter voorkoming van het overbeladen van de stroomkabels.

Heeft een kweekruimte aardverbinding nodig?
Elke veilige kweekruimte waar water naast electriciteit gebruikt wordt moet een aardverbinding hebben.

Wat is de functie van een transformator?
Een transformator is een statisch elektrische apparaat welke 220V wisselspanning uit het stopcontact omzet naar een juiste en gestabiliseerde spanning waardoor je HPS lampen goed functioneren.

TIPS:

• Gebruik geen oude kabels en overbodige verbindingen, ze kunnen kortsluiting of brand veroorzaken.

• Gebruik geen hangende of slepende kabels. Je kunt eraan blijven haken of erover struikelen. Werk kabels altijd netjes weg en altijd van de grond af.

• Bij het aansluiten van elektrische apparaten de draden goed aansluiten anders ontstaat de kans op losse contacten welke warmte (en eventueel brand) kunnen veroorzaken.

Watch Dragon ball super